Буковинець намагався вивезти до Великобританії рештки прадавніх тварин

Контрабанда решток прадавніх тварин до Великобританії – викрито жителя Буковини.
Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.
За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом контрабанди культурних цінностей (ч. 2. ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України).
За даними слідства, наприкінці грудня минулого року житель Чернівецької області, надаючи послуги з доставки приватних відправлень за кордон, організував для «клієнта» доправлення до Сполученого Королівства Великої Британії музейних експонатів – фрагментів решток прадавніх тварин. Як спосіб доставки він використав вантажне перевезення через державний кордон України. Чоловік підшукав водія, який має дозвіл на виїзд за кордон, надав йому документи та ключі від вантажного мікроавтобуса вказавши, що останній має відвезти вантаж до Великобританії.
Не знаючи, що у автомобілі знаходяться експонати, при спробі перетнути державний кордон України з Румунією через пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус», водій мікроавтобуса обрав для перетину кордону “зелений коридор”, чим засвідчив, що не переміщує товари та предмети, які необхідно декларувати. Однак, при огляді вказаного транспортного засобу правоохоронці виявили та вилучили 35 пакетів з 158 фрагментами решток мамонта, бізона, тура, оленя великорогого та інших рідкісних експонатів.
Згідно з висновками експертів вилучена колекція є предметом наукового і музейного значення та належать до культурних цінностей.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області bit.ly/3ZdqoJd
 
 
 
 
 

peredplata