Збірка документів з історичного минулого Буковини

Чергова збірка документів з історичного минулого Буковини вийшла з друку та вже на сайті видавництва. А паперовий тираж вже в Чернівцях.
Більше десяти років прискіпливого вивчення найдрібніших згадок про проведені примусові виселення буковинців у чернівецьких і не лише архівах дозволили максимально реконструювати хід виселень, визначити усі їх етапи, відновити списки виселених.
На щастя, НКВД не встигли вивезти усі документи, які нині зберігаються в архівах Служби безпеки України. Відтак ми маємо добре задокументований самими НКВДистами злочин. Готовий матеріал для суду над комунізмом та російським імперіалізмом.
Для ширшого загалу книга буде представлена в рамках вшанування чергової річниці з дня проведення операції Запад”, 21 жовтня 1947 року. Після того зацікавлені читачі зможуть її і придбати. Тираж, зважаючи на обставини військового часу, дуже невеликий навіть як для Чернівців.
Автор висловлює особливу подяку співредактору другові Дмитро Проданик та славному видавництву “Літопис УПА” в особі пана Ihor Homziak , які взялися за підготовку до друку, друк, фінансування видання в такий нелегкий час.
До зустрічі на презентації, у книгарнях та в бібліотеках міста!

peredplata