У Чернівцях звільнили директорку ліцею: вчителі на знак протесту масово написали заяви на відпустки

Фото з фб-сторінки Світлани Рудько

У Чернівцях звільнили директорку ліцею №7 Світлану Рудько.

Відповідний наказ видало управління освіти міськради від 13 вересня, пише molbuk.ua

Як зазначено в документі, Світлану Рудько звільняють “у зв’язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов’язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень”.

Тим часом у ліцеї №7 заявили, що “з 14 по 27 вересня у закладі буде призупинений освітній процес у зв’язку зі звільненням директора Рудько Світлани Григорівни, та виходом у відпустку без збереження заробітної плати всього педагогічного колективу (оскільки ми не згідні з рішенням Управління освіти та міського голови). Просимо Вашого розуміння та підтримки”, – йдеться у оголошенні працівників ліцею.



А депутатка міськради Яна Брус, стоячи поряд зі Світланою Рудько, записала відео, у якому висвітлила позицію ліцею.

“Сьогодні вранці принесли наказ про звільнення Світлани Рудько з посади директорки ліцею №7. Цим самим призупинився навчальний процес у ліцеї. Тут 1300 дітей, і посеред року буде зірваний навчальний процес у зв’язку з тим, що колектив категорично не погоджується з таким рішенням управління освіти”, – зазначила депутатка.

peredplata