“Я на місії”. Світоліна розгромила першу суперницю на “особливому” турнірі для неї.

Грала проти тенісистки без країни.

Перша ракетка України Еліна Світоліна з перемоги розпочала виступ на турнірі WTA в мексиканському Монтерреї. Згідно жеребкування, першою суперницею Еліни стала росіянка Анастасія Потапова. Через це українка написала лист-пояснення, що не гратиме проти тенісисток з Росії та Білорусі ні зараз, ні пізніше, тому вона готова знятися з турніру.

Та організатори виконали умови, які ставила Світоліна – забрали будь-яке національну ідентифікацію з Потапової (прапор, гімн, національні кольори). Відтак, Еліна вийшла на корт.

Світоліна провела матч у національних кольорах – жовтий верх та синій низ.

Сам матч Світоліна – Потапова тривав лише трохи більше години. Перша ракетка України провела один з найпотужніших матчів за останній час, вона віддала суперниці три гейми за гру та постійно атакувала – 6:2, 6:1.

У Потапової – п’ять програних власних подач, у Світоліної – нуль. Гру українка завершила ефектним віннером на прийомі, а після цього поклала руку на серце та подякувала усім.

  • WTA. Монтеррей. Перший раунд

Еліна Світоліна (Україна, 1) – Анастасія Потапова (країна без назви) 2:0 (6:2, 6:1)

Що сказала Світоліна після гри

“Це дуже особливий турнір для мене. Усі призові гроші я перерахую українській армії. Я дуже сумую, але рада, що граю в теніс. Я була сфокусована та на місії для своєї країни”, – сказала після перемоги Еліна.

peredplata