У Чернівцях на макулатуру здали 470 кг російських книг, кошти спрямували на закупівлю дронів

«Російську літературу — на макулатуру». За два тижні в Чернівцях зібрали 470 кг російських книг, кошти спрямували на закупівлю дронів

У Чернівцях на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру триває збір російських та російськомовних книг. За перші два тижні акції жителі міста принесли 470 кілограмів «пушкінів» та «лєрмонтових», які спрямують на закупівлю дронів для Збройних сил України. 

За словами директора простору Віталія Яремчука, акція зі збору російських та російськомовних книг у Чернівцях триватиме до 24 березня. 

«Цю акцію запустили, аби допомогти українцям очистити полиці домашньої бібліотеки від російської культури, а водночас — допомогти українським військовим. Закликаємо чернівчан долучатися до акції та приносити книги, яким вже давно не місце в домашніх бібліотеках. «леніни» і КО з вашої полиці теж можуть воювати і наближати нашу перемогу», — діляться у Гончаренко центрі Чернівці.  

Зібрані у просторі книги здають на переробку, а виручені кошти спрямуютть на закупівлю дрона, який допомагатиме військовим на фронті. 

«За два тижні від початку акції нам принесли 470 кілограмів книг. Приносять і старі радянські видання, збірки Леніна, російських письменників. Трапляються також більш сучасні книги, видані вже за часів незалежності, але написані російською мовою. Часто це бульварна література невисокої художньої якості», — кажуть організатори акції. 

Точка збору книг працює у Гончаренко центрі Чернівці за адресою вул. І. Франка, 1 (2 поверх). Приносити книжки можна з понеділка по п’ятницю з 11:00 до 19:00. З будь-яких питань щодо акції можна звертатися за телефоном +38 067 276 18 47.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

peredplata