Виставка «Не скину тя, мій сардаче», з нагоди 190-річчя від дня народження Юрія Федьковича

6 серпня о 14.00 у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки у рамках проєкту SARDAK.UA «Не скину тя, мій сардаче», з нагоди 190-річчя від дня народження Юрія Федьковича.

На виставці всі охочі зможуть побачити традиційний стрій буковинських гуцулів з фондів Чернівецького обласного краєзнавчого музею та Літературно-меморіального музею Юрія Федьковича.

Саме автентичні гуцульські сардаки з колекції ЧОКМ стали зразками для втілення ідеї мистецького проєкту SARDAK.UA, який реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

Автори проєкту – дизайнер Світлана Крачило та етно-консультант Олена Прокоп‘юк, мають на меті популяризувати стилізований верхній одяг, що базується на українських автентичних образах.

Натхненником проєкту є письменник Юрій Федькович, який, маніфестував свою українську ідентичність, зокрема, у носінні сардака.

Вхід на відкриття виставки – вільний.

За результатами та етапами реалізації проєкту SARDAK.UA можна слідкувати у соцмережі Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=61563677308689

 

peredplata