Парад перемоги, про який Росія ніколи не забуде

Парад перемоги, про який Росія ніколи не забудеПоки в Росії повним ходом триває підготовка до параду перемоги, \”Вєсті Кремля\” вирішили пригадати ще один парад. Відбувся він 76 років тому, і про нього дуже не хоче зг.адувати сучасна російська пропаганда

Кадри з репетиції військового параду до 9-го травня — російська армія марширує рівними колонами, карбуючи крок. З репетиції, в кращих кремлівських традиціях, відбувається включення на пряму лінію з Путіном. Ветерани, яких спеціально привезли, мають право задати питання президенту.

22 вересня 1939 року — в цей день в польському Бресті, на уламках підкореної Польщі пліч-о-пліч стояли вірні союзники — нацист та комуніст. Командир 19-го танкового моторизованого корпусу вермахту Гейнц Гудеріан та радянський танковий комбриг Семен Кривошеєв. Стояли разом, як рівні, як добрі друзі — бо підкурювали один одному сигарети і мило посміхалися один одному.

В той день у розгромленому польському Бресті відбулося те, про що дуже не хочуть згадувати \”сталіністи\” та і сам Путін — спільний радянсько-німецький танковий парад.

Адже усього місяць тому, 23-го серпня, в Москві було підписано \”Угоду про ненапад між СРСР та Німеччиною\”. Таємним протоколом два диктатори Гітлер та Сталін поділили сфери інтересів у Європі та зобов’язалися не нападати один на одного.

За пактом Молотова-Ріббентропа Гітлер та Сталін домовилися поділити Польщу на дві частини – по лінії Керзона. До СРСР в разі початку німецько-польської війни відходила Західна Україна з Буковиною та Західна Білорусь, де і був розташований злощасний Брест.

1 вересня о 4:30 перші бомби впали на спляче польське місто Велюнь. Першим на кнопку скидання німецької СД-500-т натиснув капітан Вальтер Зігель — командир дивізіону пікіруючих бомбардувальників імені Макса Іммельмана. Майже в той самий час через кордон посунули орди закованих в броню тевтонців.
Поляки не мали жодного шансу. За 17 днів розбиті польські армії відкотилися на схід, де спробували сформувати лінію оборони. І тут в спину полякам віроломно вдарили радянські війська.

Тому 22 вересня Гудеріан та Кривошеєв стояли на трибуні разом, як переможці, як рівні. Перед ними йшли спільні танкові колони радянської армії та вермахту. Тоді здавалося, що перед радянсько-німецькою міццю не встоїть світ.

Потім спільний парад у Бресті радянська пропаганда усіма силами намагатиметься витерти зі сторінок історії. Та не вдалося. Тому навіть зараз, через 76 років після подій, архівні кадри нагадують нам про тих, хто насправді запустив світову \”м\’ясорубку\” — не лише Гітлер, а й Сталін.

peredplata