Люди! Чого вчепились у В\’ятровича?

Люди! Чого вчепились у В'ятровича?Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Наче шуліки позлітались з усіх усюд і дзьобаєте, довбаєте підстрелену здобич. Я особисто розумію і підтримую Володю. Він, як ніхто інший, відчайдушно боронить довірену йому ділянку фронту, боронить українську національну пам\’ять.

Багатьом українцям недотямки, що таке пережити потужний інформаційний шок. Приміром, я і мої краяни з Волині, Галичини, Буковини, Закарпаття ледве не з пелюшокк знали, що воїни УПА – це Герої України. А коли тебе ще не так давно називали у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Донецьку, Луганську \”бандерівцем\” – ми не сприймали це за образу, а гордо й достойно відповідати: так! – я бандерівець, я український націоналіст і патріот України. Для наших совків-опонентів це був нокдаун.

Я розумію стан Володі В\’ятровича, коли він переступив поріг архіву СБУ (колишнього УКГБ) і з головою пірнув у правду, усією своєю свідомістю поринув у приховану правду розстріляного, закатованого, потоптаного чоботами НКВД, КГБ народу Західної України. Звісно, це був шок!

Молодий дослідник у перші ж дні роботи з надрів архівів виніс на поверхню те, від чого необізнаний українець здригнувся.

Сьогодні Володимир В\’ятрович потрапив під шквал шаленої критики з усіх боків. За що? Всього-навсього за припущення, що російські виконавці, приміром, Володимир Висоцький, чи Віктор Цой можуть (МОЖУТЬ !!!) стати інструментами у російській пропаганді. І я з В\’ятровичем погоджуюсь. У студентські роки я любив слухати Висоцького.

Проте, слід добре розуміти, що творчість Володимира Висоцького багатогранна і різнопланова. Мені подобались його гумористичні пісні, в яких Висоцький обсміював радянський лад, пісні про полювання на вовків, дельфіна з розрізаним черевом, про коней над прірвою… Але ж у репертуарі Висоцького є й пафосні пісні так званої \”радянської героїки\”. І саме така творчість Висоцького може запросто використовуватись кремлівськими пропагандистами. Може, чи -ні?!?

Зрозумійте, Володимир В\’ятрович, як ніхто – відповідальна і послідовна людина у відстоюванні історичної правди України. Частина ж поляків, засліплених ненавистю до українського націонал-патріотизму переплюнули навіть Кремль. Як відомо польські Сейм та Сенат ухвалили закон про Інститут національної пам’яті, яким, зокрема, встановлено заборону на пропагування в країні ідеології українських націонал- патріотів.

Люди! Чого вчепились у В'ятровича?

peredplata