На Буковині помер ветеран ОУН «Тиміш».

З глибоким сумом повідомляємо, що 20 березня на 98-му році життя відійшов у вічність довголітній член ОУН (б), борець за незалежність України, в’язень румунських та радянських тюрем.

Народився 19 грудня 1923 р. у селищі Глибока Чернівецької обл., у національно-патріотичній родині. За румунської окупації краю стає членом ОУН. Секретар підрайонного Проводу ОУН. За визвольну боротьбу проти загарбників заарештований румунськими жандармами 6 жовтня 1943 р., утримувався в поліційному постерунку. Заарештований органами НКВС 22 травня 1944 р. та 6 липня 1944 р. засуджений до 15 років виправно-трудових таборів. Карався у Воркутинських таборах. По звільненню з ув’язнення 25 квітня 1954 р. повернувся на Буковину.

З відновленням незалежності України, як член Чернівецького обласного Товариства політв’язнів та репресованих, вів активну суспільно-політичну діяльність, приймав участь в освяченні могил вояків УПА та підпільників ОУН. За його підтримки у 1993 р. в смт. Глибока споруджено пам’ятник Борцям за волю України.

Щирі співчуття родині покійного.

Дмитро Проданик,

представник Історичного клубу «Холодний Яр» на Буковині

 

На фото: Зеленко Тітус Васильович   «Тиміш».

peredplata