Як на Буковині відзначатимуть 30-річчя Незалежності України: флешмоби, фестивалі та ярмарки.

У Чернівецькій області планують провести низку урочистих та розважальних заходів з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Як повідомляє molbuk.ua, про це йдеться у відповідному плані заходів, який оприлюднений на сайті Чернівецької ОДА.

День Незалежності України 2021: як відзначатиме Буковина

∎ 23 серпня у День Державного прапора відбудеться церемонія урочистого підняття Державного прапора у Чернівцях та в районних центрах області.

∎ У всіх населених пунктах області відбудуться урочисті заходи з нагоди 30-річчя Незалежності України.

∎ Крім того, у населених пунктах області відбудеться покладання вінків та квітів до пам’ятників видатним діячам та борцям за Незалежність України.

∎ Водночас, розпорядженням ОДА передбачається “встановлення максимальної кількості” державних прапорів на будинках органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій області.

∎Органи влади мають звернутися до релігійних громад області з пропозицією проведення 24 серпня в храмах молитви за Україну.

∎ Упродовж серпня-вересня 2021 року в області відбудеться низка заходів, конференцій та культурно-мистецьких заходів у рамках культурно-просвітницького марафону “Наша незалежність”.

∎ У серпні-вересні на території області відбудуться: Всеукраїнський фестиваль класичної музики “MandyczewskiFest. І живим, і мертвим, і ненародженим”, міжнародний фольклорний фестиваль “Буковинські зустрічі”, кіномарафон “Народжені вільними”, регіональний проект “Культурні магніти Буковини”.

∎ На Буковині також відбудеться патріотичний флешмоб “Єдині! Горді! Незалежні!”, молодіжний форум “Вільне слово з серця ллється”, онлайн-естафета “Україна – то моя земля”, легкоатлетичний “Забіг Незалежності-2021”.

∎ 23 та 24 серпня в області відбуватимуться також святкові ярмарки, виставки-продажі літератури, патріотично-сувенірної продукції.

peredplata