На Буковині вже вилучено рибальських сіток протяжністю близько 1 км

Як повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернівецькій області, для посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших живих водних ресурсів інспекцією у ході реалізації операції «Нерест – 2013» розроблено та затверджено план-графік проведення рейдових перевірок спільно із органами управління Міністерства внутрішніх справ області, рибінспекції, обласної ради Українського товариства мисливців та рибалок і громадськістю.

Також створені оперативні групи, які належним чином забезпечені транспортними та плавучими засобами, паливно-мастильними матеріалами, форменим одягом. Через засоби масової інформації населення області поінформовано про встановлення весняно-літньої заборони та обмеження на вилов риби та інших водних живих ресурсів.

Екологічною інспекцією упродовж січня-березня на території водного фонду р. Дністер та Дністровського водосховища виявлено та вилучено сіток протяжністю близько 1 км. До адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства притягнуто 9 осіб. Внаслідок незаконного добування цінних видів риб громадян оштрафовано на 5 тис. 134 гривні.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata