На Вижниччині створять електронний варіант довідника з питань пенсійного забезпечення

За повідомленням управління Пенсійного фонду України у Вижницькому районі, між начальником управління Пенсійного фонду Корнею Борисом Олександровичем та головою Вижницького районного комітету профспілки працівників освіти і науки Борсуком Ярославом Семеновичем досягнуто домовленість про створення електронного варіанту довідника з питань пенсійного забезпечення з подальшим його використанням в закладах освіти району.

Створення і розповсюдження такого довідника пов’язане із потребою працівників освіти у доступі до систематизованої інформації з питань пенсійного забезпечення і спрямовано на підвищення обізнаності працівників освіти з процесом нарахування стажу та виходу на пенсію за віком, та за вислугою років, строки призначення (перерахунку) пенсій, виплату одноразової допомоги працівникам закладів освіти.

Довідник складається з 13 розділів де розроблено пам’ятки щодо призначення та виплати пенсій у зв’язку з втратою годувальника та по інвалідності, тощо.
Довідник з пенсійного забезпечення також вміщує вичерпну та систематизовану інформацію про види пенсій, перелік документів потрібних для виходу на пенсію, а також порядок сплати єдиного внеску для працівників освіти, що займаються підприємницькою діяльністю.

Довідник існує у вигляді електронної бази даних, що буде постійно оновлюватися, та розповсюджуватиметься серед навчальних закладів та дошкільних закладів.

Про це повідомляється на сайті Вижницької РДА.

peredplata