Буковинські школярі молодших класів забезпечені підручниками на 100%

Як повідомив сьогодні на апаратній нараді директор департаменту освіти і науки, молоді і спорту обласної державної адміністрації Михайло Бауер, на 2012/2013 навчальний рік загальноосвітні навчальні заклади краю отримали 139 тисяч 384 підручники, і буковинські школярі молодших класів забезпечені ними на 100%.

«Так, учні 1-4 класів повністю забезпечені необхідними підручниками, у тому числі у тих школах, де навчальний процес ведеться російською та румунською мовами, – зауважив посадовець. – Проблемніша ситуація з підручниками для школярів 5-11 класів: в залежності від району області вони забезпечені ними на 87-99%». Зокрема, за словами Михайла Бауера, область недоотримала підручники для учнів 11-их класів з української літератури, англійської, німецької та французької мов, історії України, всесвітньої історії, економіки, біології та хімії. «Не вистачає підручників для школярів10 класу з іноземної мови, правознавства, художньої культури та економіки. Окрім цього, загальноосвітні навчальні заклади краю з румунською мовою навчання забезпечені підручниками на 92%, втім у цих школах використовуються підручники 2005 року випуску, які цілком придатні для користування», – наголосив Михайло Бауер.

Як повідомив директор департаменту освіти і науки, молоді і спорту обласної державної адміністрації, зараз область отримала 53 тис. 798 підручників для використання у наступному навчальному році – це 42,3% від плану завозу на 2013/2014 навчальний рік.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata