Інклюзивною освітою в Чернівецькій області охоплено 56 дітей з особливими потребами

Сьогодні, 24 квітня, в облдержадміністрації під час «гарячої» телефонної лінії «Запитай у влади» начальник відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти управління освіти департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Емілія Бабин поінформувала жителів області про інклюзивну освіту дітей з особливими потребами.

«Нині інклюзивним навчанням в області охоплено 56 дітей з особливими потребами, які навчаються у 43 класах 32 загальноосвітніх навчальних закладах краю, – зазначила посадовець. – Серед них, в основному, діти з порушеннями опорно-рухового апарату, вадами розумового розвитку, затримкою психічного розвитку, тяжкими порушеннями мовлення, зниженим слухом та зором. У порівнянні з попереднім навчальним роком, на 14 зросла кількість закладів, де впроваджено інклюзивне навчання, а дітей, залучених до такого виду освіти стало більше на 21, класів – на 19». Також вона додала, що із загального числа дітей, залучених до інклюзивного навчання, 43 навчаються у початкових класах, а 13 – у 5-8 класах.

За словами Емілії Бабин, в усіх 32 загальноосвітніх навчальних закладах області з інклюзивним навчанням працюють практичні психологи, тут облаштовані кабінети психологічного розвантаження для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, а для забезпечення належного рівня освіти цих дітей упродовж 2012-2013 років підготовку пройшли 30 педагогічних працівників з інклюзивного навчання.

«Президент України Віктор Янукович у своїх соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України» ставить завдання перед органами державної влади на місцях створити необхідні умови і забезпечити рівний доступ до освіти кожній дитині, починаючи з дитсадка. І крайова влада прагне створити такі умови для безперешкодного доступу до навчальних закладів дітей з особливими потребами», – зазначила посадовець.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata