В Чернівцях – місячник добровільної здачі зброї

В Чернівцях - місячник добровільної здачі зброїКерівництво Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області звертається до всіх громадян району з проханням взяти активну участь у цьому заході. Навряд чи варто говорити про те, що вогнепальна зброя, боєприпаси та вибухівка, які незаконно зберігаються окремими громадянами, містять у собі величезну небезпеку для життя дорослих і насамперед, дітей.

Отже, найбільш доцільним та правильним було б рішення зареєструвати в особисте користування або добровільно здати зброю в органи внутрішніх справ на знищення, тобто позбутися цих небезпечних речей самим та допомогти це зробити родичам, друзям та знайомим.

Міністерство внутрішніх справ України прийняло рішення про проведення місячника добровільної здачі зброї та боєприпасів до районних відділів внутрішніх справ для подальшої її реєстрації. Триватиме місячник добровільної здачі зброї з 1 травня 2013 року по 31 травня 2013 року.

Нагадуємо, що незаконне володіння вогнепальною зброєю та її зберігання згідно ст. ч.1. ст. 263 Кримінального Кодексу України карається позбавленням волі на строк до 5 років. Разом з тим, добровільна здача вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, які зберігаються без відповідного дозволу ОВС, звільняє від кримінальної відповідальності.

З питань добровільної здачі зброї та боєприпасів звертайтеся в дозвільну систему Шевченківського РВ УМВС за адресою м. Чернівці, вул. Білоусова, 19 каб. № 413, особисто, або за телефоном (59-16-45, 050 672 19 95, 066 000 08 48).

Про це повідомляють в Шевченківському РВ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata