У Чернівецькій області затверджена програма зайнятості населення до 2017 року

Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв підписав розпорядження про затвердження Програми зайнятості населення Чернівецької області на період до 2017 року. Документ розроблений відповідно до Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”.

Основні завдання програми полягають в оцінці та аналізі ситуації на ринку праці краю, визначення обґрунтованих прогнозних показників економічної активності населення, створення робочих місць. Програма покликана сприяти зниженню рівня безробіття та зменшенню його тривалості, збереженню ефективних та створенню нових робочих місць з належними умовами та гідною оплатою праці, скороченню прихованого безробіття; підтримці самостійної зайнятості буковинців, а також розвитку підприємницької ініціативи громадян.

Серед завдань, які мають бути вирішені заходами програми – і працевлаштування молоді, особливо в сільській місцевості, і пом’якшення регіональних диспропорцій ринку праці, і удосконалення на принципах соціального партнерства механізму взаємодії ринку праці та ринку освітніх послуг, і підвищення якості та конкурентоспроможності робочої сили, соціального статусу робітників у суспільстві та престижу робітничої професії тощо.

У прийнятій програмі приділяється увага створенню привабливого ринку праці в області з метою стимулювання повернення трудових мігрантів.

Для вирішення цих та інших проблем у сфері зайнятості жителів Буковини передбачена координація діяльності органів виконавчої влади на місцях, місцевого самоврядування, структурних підрозділів облдержадміністрації, служби зайнятості, об’єднань роботодавців і профспілок, інших структур, спрямованої на регулювання процесів, які відбуватимуться на ринку праці області.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata