В Чернівцях у податківців особлива увага до боржників

Завдяки проведеній роботі, в місті прослідковується чітка тенденція до зменшення податкового боргу. З початку року податківцями міста забезпечено абсолютне скорочення податкового боргу до зведеного бюджету на 2,6 млн. грн. За цей період ДПІ у м. Чернівцях забезпечено надходжень до зведеного бюджету за рахунок погашення податкового боргу на суму 11,05 млн. грн.( в т.ч. до держбюджету – 7,2 млн. грн. та 3,85 млн. грн. до бюджету міста).

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях має у своєму арсеналі чимало методів, які допомагають повернути борги державі. Так, по 32 підприємствах – боржниках ініційовано процедури стягнення коштів з розрахункових рахунків в банківських установах у відповідності до 95 ст. Податкового Кодексу, направлено 227 інкасових вимог на стягнення коштів, по всіх боржниках зареєстровано акти опису майнових активів у податкову заставу, направлено листи у виконавчі служби щодо активізації реалізації описаних активів. В щоденному режимі виставляються інкасові вимоги за рішеннями суду. Направлено 19 позовів до суду щодо звернення стягнення на кошти та інше майно боржників через виконавчу службу на суму 0,6 млн. грн. Ініційовано 76 звернень до виконавчої служби з метою тимчасової заборони виїзду боржників за кордон.

Разом з тим, податківці завжди готові до діалогу з кожним платником податків, який прагне вирватися з боргових пут. Ефективним методом недопущення накопичення податкового боргу є розстрочка. Цьогоріч 7 чернівецьких підприємств упередили ріст податкового боргу шляхом розстрочення грошових зобов’язань на загальну суму 5,5 млн. грн.

Нагадуємо платникам податків, що розстрочення податкового боргу не лише дає можливість уникнути нарахування штрафних санкцій та пені, але й перенести та розподілити строки сплати грошових зобов’язань до кінця бюджетного року.

А тим керівникам підприємств, які мають заборгованість перед державою, варто пам’ятати, що вони перебувають в зоні особливої уваги фахівців Державної податкової інспекції у м. Чернівцях.

Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata