На Буковині планують відкрити 2 пункти пропуску на українсько-румунському кордоні

З Міністерства закордонних справ України надійшла відповідь на звернення Чернівецької обласної ради щодо завершення переговорного процесу та укладення українсько-румунської міжурядової угоди про правила місцевого прикордонного руху, а також створення необхідних умов для відкриття пунктів пропуску «Біла Криниця – Клімеуць» і «Шепіт – Ізвоареле Сечевей».

Як повідомили в МЗС України, продовжується робота з румунською стороною щодо укладання двосторонньої Угоди про місцевий прикордонний рух, українська сторона висловила готовність до проведення двосторонніх переговорів наприкінці травня-початку червня нинішнього року. Восени минулого року між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії було укладено Угоду (у формі обміну нотами) про відкриття пунктів пропуску для міжнародного сполучення. Проект постанови Кабміну про затвердження зазначеної Угоди перебуває на завершальній стадії погодження відповідними органами центральної влади України. Внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання Угодою чинності, здійснюються також румунською стороною.

За результатами двосторонніх домовленостей було прийнято рішення про першочергову розбудову пунктів міжнародного сполучення «Красноїльськ – Вікову де Сус» та «Дяківці – Раковець», а в подальшому – «Біла Криниця – Клімеуць». Здійснюються заходи з метою забезпечення фінансування та проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією та облаштуванням пунктів пропуску, а також розбудови української дорожньої інфраструктури.

Джерело: Прес-служба облради

peredplata