До відома буковинських військових пенсіонерів. Як отримати посвідчення нового зразка

Пенсійне посвідчення, видане Чернівецьким обласним військовим комісаріатом пенсіонеру – колишньому військовослужбовцю, стало непридатним для використання. Як можна отримати посвідчення нового зразка?

Якщо пенсіонеру-військовослужбовцю необхідно замінити пенсійне посвідчення, то йому необхідно звернутись до управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян або управлін-ня Пенсійного фонду України в районі за місцем проживання для заповнення анкети. При собі необхідно мати паспорт та фото розміром 4х6. Отримати нове посвідчення можна за наявності документа, який посвідчує особу.

15 квітня мені видали посвідчення «Почесного донора України». Чи належить у зв’язку з цим мені підвищення до пенсії? Якщо так, то з якого часу і які необхідні для цього документи? Зараз я отримую пенсію як колишній військовослужбовець.

Відповідно до ст.13 Закону України «Про донорство крові та її компонентів», почесні донори України мають право на отримання надбавки до пенсії у розмірі 10 відсотків затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. На сьогодні розмір надбавки становить 110,80 грн. Для її призначення Вам необхідно звернутись до управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян з паспортом та вказаним посвідченням. Надбавка почесному донору України призначається з 1 числа місяця, наступного за місяцем, в якому було видано посвідчення, у Вашому випадку — з 1.05.2013 р.

Л.Рильчук, головний спеціаліст управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян

peredplata