На Буковині кількість зареєстрованих безробітних 11,5 тис. осіб

Кількість зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку державної служби зайнятості, на кінець квітня п.р. становила 11,5 тис. осіб, що на 4,2% менше, ніж на кінець березня п.р. Допомогу по безробіттю отримували 73,9% осіб, які мали статус безробітного.

Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 7,0 тис. осіб проживали в сільській місцевості або 61,2% від загальної кількості зареєстрованих безробітних.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за квітень п.р. знизився на 0,1 в.п. і на кінець місяця становив 2,1% від кількості населення працездатного віку.

Середній розмір допомоги по безробіттю у квітні п.р. становив 992,5 грн., що на 13,5% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1147 грн.).

За сприяння державної служби зайнятості у квітні п.р. було працевлаштовано 1239 зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих осіб 37,4% становили жінки, 32,4% – молодь у віці до 35 років.

За повідомленням підприємств, установ та організацій області кількість вільних робочих місць і вакантних посад на кінець квітня п.р. становила 1015 одиниць. Із зазначеної кількості вільних робочих місць (вакантних посад) для робітників передбачалось 48,3%, для службовців – 38,5%, решта – для осіб, які не мають професії.

Про це повідомляє заступник начальника Головного управління статистики в Чернівецькій області Г.І. Петрова.

peredplata