Онкологічна служба успішно адаптовується до реформування медичної галузі на Буковині

Як повідомляє департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, буковинські онкологи в умовах реформування медичної галузі краю дбають про злагоджену роботу їх служби. За словами головного лікаря Чернівецького обласного онкологічного диспансеру Анатолія Гонци, з появою центрів первинної медико-санітарної допомоги виникла необхідність корекції роботи онкологічної служби на первинній та вторинній ланках, а саме щодо залучення цих центрів і поєднання їхньої роботи з діяльністю районних онкологів.

«Це дозволить покращити роботу з виявлення раку на ранніх стадіях, адже за умови вчасного обстеження у 90% онкозахворювань можна досягти повного одужання», – наголошує Анатолій Гонца.

Свої пропозиції щодо удосконалення організації надання онкологічної допомоги буковинцям на тлі реформування системи охорони здоров’я онкологи подадуть на затвердження в департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації. Окрім цього, з’явиться й новий локальний протокол, так званий алгоритм ведення онкохворого пацієнта на всіх рівнях надання йому медичної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata