Семеро жінок зі Сторожинеччини отримали звання «Мати-героїня»

Почесне звання України згідно Указів Президента України від 7 березня 2013 року №119, №120 з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї отримали 7 жительок Сторожинеччини.

Зокрема, матерям п’яти дітей Парасці Максимюк з села Стара Жадова, Марії Юрічук та Марії Шевчук села Михальча державні нагороди вручили 15 травня вході урочистостей до Дня сім’ї, що проходили в Чернівецькому центрі естетичного виховання «Юність Буковини».

Жительці села Верхні Петрівці Олені Луцу, матері п’ятьох дітей, державну нагороду вручив особисто голова Сторожинецької райдержадміністрації Франц Федорович. Крім того, за місцем проживання посвідчення та нагрудний знак Матері-героїні отримали матері п’ятьох дітей Олена Коржан з села Спаська, Парасковія Лепчук з села Нові Бросківці та Наталія Гатеж зі Сторожинця. Загалом за роки незалежності почесне звання України «Матері-героїні» отримала 2041 підгір’янка.

Також до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї за сумлінну багаторічну працю та успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління грамотами та грошовими преміями нагороджено директора Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Олександру Береговенко і вчителя Сторожинецького районної гімназії Ларису Баланюк.

Про це повідомляють в Сторожинецькій РДА.

peredplata