УДАІ УМВС України в Чернівецькій області провели відкритий урок безпеки руху для школярів.

Напередодні «останніх дзвоників» у школах і початку літнього періоду відпочинку в УДАІ УМВС України в Чернівецькій області відбувся відкритий урок безпеки руху для школярів.

Розпочався він на підвідомчій території, де працівники ДАІ приготували хлопчикам і дівчаткам — учням Чернівецької загальноосвітньої школи №19 — «виставку» технічних засобів.

Машини дорожньо-патрульної служби з мигалками, сяючі нікелем мотоцикли супроводу, розповіді про технології, з допомогою яких здійснюється нагляд за дорожнім рухом, відразу ввели дітей в особливий світ, де потрібно знати і дотримуватись загальноприйнятих норм поведінки. Емоційну складову зустрічі працівники ДАІ підсилили можливістю кожному її учаснику сісти в автомобіль ДПС, проїхатись разом з автоінспектором територією державного відомства.
Цікава екскурсія стала початком пізнавального уроку, який продовжився в навчальній аудиторії ДАІ. Тут діти переглянули відеоролики з розповідями про дорожньо-транспортні пригоди, трагічні епізоди, до яких призводить нехтування правилами дорожнього руху.

За словами старшого інспектора УДАІ УМВС України в Чернівецькій області майора міліції Івана Добровольського, нинішнього року на території області трапилось 10 автопригод з участю дітей, одна з яких завершилась трагедією.

Щоб не допустити таких ситуацій, міліціонери нагадали гостям про головні правила, яких потрібно дотримуватись, пішоходам, водіям. Як правильно переходити вулицю, користуватись громадським транспортом, де і кому можна сідати за кермо велосипеда, скутера, яких правил повинні дотримуватись дорослі, беручи з собою в поїздки дітей — десятки інших, здавалося б, елементарних, але надзвичайно важливих питань було обговорено під час жвавого спілкування з юними учасниками дорожнього руху.

Корисний і цікавий захід висвітлювали запрошені на «урок безпеки» засоби масової інформації. Ділячись враженнями про зустріч з працівниками ДАІ в інтерв’ю журналістам, діти самі робили висновки про важливість дотримання правил дорожнього руху як складової культури поведінки людини і безпеки її життя.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata