В Чернівцях говоритимуть про єднання зусиль НГО та медіа для контролю за владою

У вівторок, 28 травня, об 11:00 всеукраїнський проект громадянського моніторингу обіцянок українських політиків «Владометр» спільно з Інститутом Демократизації та Розвитку, Буковинським громадським порталом «CitizenJournal.info» організовують дискусію «Громадські ініціативи контролю за владою та роль медіа. Як об’єднати зусилля?».

Мета – обговорити можливості та ідеї щодо залучення журналістів та громадських активістів Буковини до всеукраїнської медійної платформи, спрямованої на розвиток ефективних форм громадського контролю за діяльністю влади.
До участі запрошені:
Ярослав КОБЗАР – редактор проекту «Владометр», м.Київ;
Ігор БУРКУТ – політолог, експерт;
Ігор БАБ’ЮК – представник Чернівецького обласного осередку Комітету Виборців України;
Ігор ГАВРАДА – представник Буковинського Центру Виборчих Технологій;
Володимир ЗАВ’ЯЛОВ – представник Буковинської Партнерської Агенції;
Микола КОСТИНЯН – представник Громадської мережі «ОПОРА»;
Антон ШКУРО – представник проекту Campus 3.0.
Підтвердили свою участь у дискусії журналісти інформаційних порталів «BUKNEWS», «БУКІНФО», громадського порталу «CITIZENJOURNAL», газет «МОЛОДИЙ БУКОВИНЕЦЬ», «ПОГЛЯД», «ВЕРСІЇ», громадського інтернет-телебачення «СHVTV», Української газети «ЧАС», Національної Радіокомпанії України.
Питання до обговорення:
– як журналісти можуть співпрацювати з ініціативами громадського контролю влади та використовувати їхній інструментарій у своїй діяльності?
– як реагує місцева влада й політики на контроль за їх діяльністю й результати проектів «Владометр», рух ЧЕСНО, Громадянська мережа ОПОРА, КВУ та ін.
– чи здатні такі ініціативи, як «Владометр» та інші, впливати на майбутнє держави та динаміку суспільного розвитку?
До обговорення й дискусії запрошуються громадські активісти й журналісти, які цікавляться питанням контролю за діяльністю влади.

peredplata