Піаністам з Чернівецької обласної ради сказали \”но-но\”

Піаністам з Чернівецької обласної ради сказали "но-но"Триває боротьба «Часу» з беззаконністю, котра твориться в Чернівецькій обласній раді. Ми вже неодноразово писали про таке ганебне явище, як голосування за сусідів, що назвали «піанізмом». І от, коли, здавалось, були прийняті зміни до регламенту і піанізму сказали СТОП, два депутати-регіонали, Лунін та Майор, ніби назбитки голосували один за одного на березневій сесії.

Ми це зафіксували і написали заяву на ім’я голови облради Михайла Гайничеру. Бо ж він ледь не бив себе в груди, виголошуючи, що піанізм – явище ганебне, і у стінах обласної ради воно буде подолане. Правда, саме його колеги по партії, ніби насміхаючись зі слів голови, продемонстрували свою зневагу до регламенту.

І от днями ми отримали відповідь на нашу заяву за підписом керуючого справами обласної ради Миколи Борця.

Нам повідомили, що заяву двічі розглядали на засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики (яку, до речі, очолює регіонал та сусід піаністів у сесійній залі облради Матвій Куцак).

«Зазначеним депутатам на засіданні постійної комісії та фракції Партії регіонів в обласній раді зроблені зауваження стосовно поведінки під час проведення голосування в сесійній залі 14 березня, дотримання ними закону «Про правила етичної поведінки» (такий дійсно є і визначає норми поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування, під час виконання ними службових повноважень та порядок притягнення їх до відповідальності (дисциплінарної, адміністративної, кримінальної та матеріальної) за порушення таких норм, – Н.В.) та Регламенту Чернівецької обласної ради».

Якось голова облради Михайло Гайничеру дорікнув журналістам, що ми багато уваги приділяємо процедурним моментам. Одначе, мушу зауважити, що коли кавоварка погано працює («процедура» якась зламалась), то наскільки б добру каву в неї не клав, вона видаватиме поганий напій. Отож наразі робота Чернівецької обласної ради нагадує несправну кавоварку. І піанізм – це не порожні слова, а загальне ставлення депутатів до своїх обов’язків та виборців – ставлення зневаги.

Що ж. Кажуть, що зірване регіоналами пленарне засідання сесії Чернівецької обласної ради продовжать не раніше кінця червня. А тому лиш тоді побачимо, чи оте «но-но», яке вказали піаністам, хоч якось на них впливає. У що віриться якось не дуже.

Надія ВІРНА

peredplata