У лікарні умови утримання Савченко гірші, ніж у СІЗО

Умови утримання української льотчиці Надії Савченко в спецблоці 20-ої міськлікарні Москви гірші, ніж у СІЗО.

Про це повідомив її адвокат Ілля Новиков.

За його словами, палата льотчиці знаходиться на 4 поверсі, вікна заґратовані.

\”Повітря і світла мало, прогулянки і побачення з рідними зовсім не передбачені, матрац просякнутий запахом лежачих хворих. В спецблок лікарні часто привозять вмираючих, тих, хто вже не може ходити. Надія поки може\”, – розповів Новиков.

\”За обліками ФСВП вона проходить як схильна до втечі, насильства і суїциду. У перший день охоронці боялися: в душ і в туалет її виводили в наручниках. Сьогодні перестали\”, – додав він.
Вгадайте, де вікна Савченко. Фото: Іллі Новикова

\”Наша зустріч, як й в інституті Сербського, відбувалася у присутності начальника варти, хоча адвокатам повинні забезпечувати зустріч наодинці. Я не став переконувати у своїх правах, було вже 17:30 і потрібно було встигнути багато обговорити. Обмежили конспірацію тим, що говорили українською\”, – написав Новиков в Facebook.

\”Адміністративна система ФСВП цього разу перевершила себе. Хоча Надія числиться в СІЗО-1, конвой в 20-й лікарні надісланий з СІЗО-6. Тому щоб пройти на зустріч, потрібно поїхати в СІЗО-6 на Шосейній вулиці на південному сході Москви, отримати письмовий дозвіл особисто від начальника, і вже з ним їхати на Ленську вулицю на північному сході. І так кожного разу. У мене це сьогодні забрало рівно 5 годин\”, – додав адвокат.

\”Надія передає всім привіт. Єлизаветі Глінці вона пообіцяла, що в цивільній лікарні почне їсти – вчора і сьогодні вона приймала їжу, при мені лікарі принесли їй пляшечку суміші. Вона планує брати участь в суді 6 травня, далі поки не загадує\”, – повідомив він.

Новиков також запропонував усім охочим відправляти листи до дня народження, який Надія Савченко відзначає 11 травня. Адреса: ФКУ СИЗО-1 УФСИН России по г. Москве 107076, ул. Матросская Тишина, д. 18

Як повідомлялося, 28 квітня стало відомо, що українська льотчиця і депутат Верховної Ради Надія Савченко переведена з в\’язниці в 20-у міську лікарню Москви.
У лікарні умови утримання Савченко гірші, ніж у СІЗО
Вгадайте, де вікна Савченко. Фото: Іллі Новикова
УП

peredplata