На День Незалежності проведуть військовий парад

У Києві та Одесі 24 серпня, у 23-тю річницю Незалежності України, мають пройти військові паради.

Президент Петро Порошенко указом від 21 липня (№608) доручив Кабміну забезпечити їх проведення, повідомляє \”Українська правда\”.

Уряд також має у 10-денний термін створити Організаційний комітет з підготовки до Дня Незалежності, затвердити і забезпечити виконання плану заходів із відзначення 24 серпня.

Зокрема, у Києві на 23 серпня заплановане урочисте підняття Державного прапора, на 24 серпня – покладення квітів до пам\’ятників видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність України, проведення зібрань та віче у районах.

Також у столиці та інших містах України мають бути проведені інформаційно-просвітницькі заходи, тематичні конференції, документальні і фотовиставки, культурно-мистецькі акції, покази документальних і художніх фільмів тощо, присвячених історії українського державотворення та Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року).

Крім того, Кабмін має вжити заходів щодо утвердження позитивного іміджу України у світі та заходів із гідного вшанування пам\’яті Героїв \”Небесної сотні\” та осіб, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, передбачивши встановлення їм пам\’ятних знаків, меморіальних дощок тощо.

Також уряд повинен ужити додаткових заходів щодо надання державної підтримки сім\’ям загиблих під час Революції гідності та запропонувати релігійним організаціям провести вранці 24 серпня молебні за Україну.

Водночас Міністерству оборони та Київській міськдержадміністрації доручено забезпечити проведення 24 серпня святкового салюту 20 артилерійськими залпами у Києві, місті-герої Одесі, містах, де розташовані штаби та види оперативних командувань Збройних сил України, а також святкових феєрверків в інших обласних центрах.

Між тим, влада Києва відмовилася від розважальних заходів у столиці під час святкування Дня Незалежності України 24 серпня.

peredplata