З В Е Р Н Е Н Н Я Єпископа Чернівецького і Хотинського Германа до віруючих Чернівецької єпархії Української Автокефальної Православної Церкви

Дорогі брати і сестри, земляки-буковинці!

Україна переживає непрості часи. Українська Автокефальна Православна Церква завжди була разом зі своїм народом, тому і сьогодні, коли на майданах вирують пристрасті, віруючі хочуть чути голос Церкви. Бог дав людині величезний і неоціненний дар – свободу, і ми повинні вміти правильно цей дар використати. Саме тому люди поділяють різні політичні погляди, мають різні переконання. Та незалежно від того, хто яку ідеологію сповідує, ми мусимо пам\’ятати, що є дітьми одного Бога і громадянами однієї України. Тому ми повинні зберігати мир і єдність між собою. \”В єдності сила народу, Боже, нам єдність подай\” – так співається у пісні, і тому ми повинні за будь-яких обставин зберегти мир між собою та єдність народу в єдиній Соборній Українській Державі.
\”Усяке царство, що розділилося в собі, спустошиться…\” – читаємо в Євангелії від Матфея, тому пам\’ятаймо, що ми, християни повинні посилити свої молитви за мир і єдність народу та держави, тому ми, як віруючі люди, повинні стати взірцем моралі, щоб жоден політичний процес не виходив за рамки Божих Заповідей та Конституції України.
В усіх храмах нашої Церкви за кожною Божественною Літургією виголошується молитва за Україну і сьогодні я закликаю не тільки священиків, але й усіх віруючих людей долучитися до цієї молитви, щоб Милосердний Господь зглянувся на нас і на нашу Державу, дарував нам мир, єдність і любов одне до одного. Закликаю усіх бути мудрими, виваженими, та перемагати зло добром, бути братами і сестрами не тільки на словах, але й на ділі. Благословення Господнє нехай буде з усіма вами.

Герман,
Єпископ Чернівецький і Хотинський УАПЦ

МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ

Боже Великий, Боже Могучий, Єдиний! Ми, грішні діти Твої, у покорі сердець наших приходимо до Тебе і схиляємо голови наші. Отче, прости провини наші та провини батьків, дідів і прадідів наших. Вислухай наші моління та прийми благання покірних сердець наших. Благослови нашу вітчизну Україну, волю та щастя дай їй. благаємо Тебе, Боже, за братів і сестер наших, за тих, що потребують наших молитов, за тих, які ослабли та похитнулися у вірі. З\’єднай нас у єдину велику Христову родину, дай нам єдність у думках і ділах. Великий Всемогутній Боже! В руки Твої віддаємо нашу долю і долю вітчизни нашої. Ми віримо, що Ти з невимовного Свого милосердя даруєш нам і Україні нашій кращу долю, щастя і свободу. А осяяна Твоїм милосердям Україна славитиме Тебе, Бога нашого, завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

peredplata