ПОСТРАЖДАЛИМ УЧАСНИКАМ АТО ЗАБЕЗПЕЧУЄТЬСЯ САНАТОРНО-КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 31.03.2015р. за №200 «Про затвердження Порядку використання коштів передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» управління праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради забезпечує осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції, та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:
1) учасників бойових дій — щороку строком на 18—21 день;
2) інвалідів війни — позачергово щороку строком на 18—21 день;
3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) — відповідно до медичних рекомендацій, з них:
I та II груп — до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
III групи — до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18—21 день.
У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.
Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.
Для взяття на облік особа чи її законний представник подає:
– заяву;
– медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;
– копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;
– документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.
Під час подання копій посвідчень, особи надають їх оригінали для огляду.
Путівками без лікування забезпечуються громадяни, що супроводжують інвалідів I групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), яким за висновком лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога.
Громадянам, які супроводжують інвалідів I та II груп до санаторіїв спінального профілю, путівки не видаються, а лише оплачується проїзд (двічі до санаторію і двічі в зворотному напрямку) у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.
Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІ

peredplata