Переможцем фестивалю «Смак Чернівців» стала Гостинна ресторація «Гопачок»

Учора, 26 травня, в парку ім. Т. Г. Шевченка пройшов перший Гастрономічний Фестиваль «Смак Чернівців», який мав на меті презентувати традиції та різноманітність буковинської кухні. Унікальність фестивалю полягала в тому, що задля його проведення об’єдналися ресторатори, експерти та професіонали гастрономії, гурмани, які спрямовують свої зусилля на відродження місцевої кухні, пошук нової рецептури, популяризацію споживання якісної продукції та вдосконалення сервісу.

Завдяки Фестивалю учасники та гості мали можливість отримати цінний досвід в кулінарній галузі, скуштувати буковинські смаколики, а також отримати заряд позитивних емоцій. Фестивалю передував місячник гурмана, на якому заклади ресторанного господарства презентували страви приготовлені за особливими рецептами.

Під час місячника гурмана працювала комісія, яка оцінювала презентовані страви, і саме на Фестивалі була проведена церемонія нагородження учасників місячника гурмана:

– Ресторан «Шарм» отримав диплом – за щиру українську гостинність та святкову атмосферу, кулінарне мистецтво кухарів і презентаційність страв.
– Ресторан «Клеопатра» – за екзотичність страв, вдале поєднання буковинської, української, східної та європейської кухонь.
– Ресторан «Шоколадний» – за якість і вишуканість страв української кухні, оригінальність та художнє оформлення страв, гостинність та кулінарне мистецтво.
– Ресторан «Гном-централь» – за гармонійність та апетитність страв української і європейської кухонь, збереження сімейних традицій кулінарного мистецтва.
– Ресторан «Чічері» – за національний колорит та смакову палітру традиційної української кухні.
– Гостинна ресторація «Гопачок» – за відродження українських старовинних рецептів, збереження культурних та кулінарних традицій, креативність, елегантність, вишуканість композицій і смак буковинської кухні.

Гран-Прі місячника гурмана – відзнаку переможця отримала Гостинна ресторація «Гопачок», керівник Кирил Олександрович Долиняк.
Усі учасники отримали подарунки від партнерів Фестивалю – представника компанії професійної посуди і кухонного обладнання «Форвард» Валентини Балдис та гіпермаркету КАРАВАН.

Чільне місце на цьому Фестивалі займали народні товариства, які презентували свої культурні надбання та національні кухні, а саме: Чернівецьке обласне товариство польської культури імені А. Міцкевича, Чернівецький обласний благодійний фонд «Хесед Шушана», Чернівецьке обласне товариство австрійсько-німецької культури,Чернівецьке обласне товариство румунської культури імені Міхая Емінеску, Чернівецьке обласне вірменське національно-культурне товариство «Аревік».

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata