Буковинські бізнесмени за порушення порядку проведення готівкових розрахунків та застосування РРО заплатять понад 900 тис. грн.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області підтвердили, що така сума фінансових санкцій поповнить бюджет за виявлені порушення при здійсненні готівкових операцій, відсутність торгових патентів та ліцензій, які встановлені податківцями під час перевірок за одинадцять місяців поточного року.

Загалом, за цей період в регіоні проведено 111 перевірок з питань дотримання порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, патентів, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), за результатами яких до суб’єктів господарювання застосовано фінансових санкцій на 920,3 тис. грн.

На початок грудня нинішнього року в області зареєстровано 3328 реєстраторів розрахункових операцій та зафіксовано 6948 господарських одиниць, на яких здійснюються розрахункові операції за готівкові кошти, що належать 2616 суб’єктам господарювання.

У відомстві нагадують, що законотворець передбачив зміни вимог Закону № 265 – відповідно до п.8 Прикінцевих положень якого з 1 січня 2015 року дозволяється реєстрація лише РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі продажу іноземної валюти.

Для того, щоб правильно обрати реєстратор розрахункових операцій, котрий дозволений до використання, варто скористатися Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій (затверджений наказом ДФС України №362 від 11.12.2014 року). До цього переліку включено 116 моделей РРО.

peredplata