На Буковині за провадження патентованих видів діяльності місцевий бюджет поповнився майже на 10 млн. грн.

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, на терені регіону більше трьох тисяч платників виступають власниками торгових патентів та є платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, які здійснюються з придбанням торгових патентів. За провадження ними господарської діяльності, місцевий бюджет Буковини з початку року поповнився майже на 10 млн. грн.

В загальному обсязі цих надходжень домінує сума збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності (торговельна діяльність у пунктах продажу товарів, діяльність з надання платних побутових послуг, торгівля валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти, а також діяльність у сфері розваг (крім проведення державних грошових лотерей). Вона складає майже 8,9 млн. грн. або 89 відсотків від всього обсягу. Решта 1,1 млн. грн. – це сплачена сума за торгівлю нафтопродуктами, яка також здійснюється за наявності торгівельних патентів.

Податківці коментують ситуацію зі сплати збору як стабільну з стійкою тенденцією зростання. Так, більше ніж на 423 тис. грн. перевищений обсяг минулорічних надходжень за такій же період 2013 року. Крім цього, доведений прогноз надходжень за 11 місяців 2014 року також виконаний на 104,4 відсотка.

Фахівці податкового відомства нагадують, щоб отримати торговий патент необхідно подати до територіального органу фіскальної служби за місцем сплати збору (за місцезнаходженням пункту продажу товарів) відповідну заявку. Форма заявки на придбання торгового патенту затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 року №867.

Прийом та видача документів для оформлення патентів здійснюється в Центрах обслуговування платників Головного управління ДФС у Чернівецькій області. З адресами ЦОПів та графіком їх роботи можна ознайомитися на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

peredplata