У Чернівецькій області реалізується три Національні інвестиційні проекти

Як зауважив сьогодні, 27 травня, на селекторній прес-конференції директор Чернівецького регіонального центру з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Борис Деркач, Національні проекти – це масштабні соціально-економічні програми, які спрямовані на вирішення окремих соціальних проблем або радикальне економічне оновлення цілих регіонів.

Він додав, що на території краю готуються до реалізації три Національні проекти: «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», «Відкритий світ» та «Чисте місто».

«Так, у рамках Національного проекту «Нове життя» буде створено Чернівецький регіональний перинатальний центр. Відповідно до угоди про співпрацю між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України і Чернівецькою обласною державною адміністрацією, фінансування проекту здійснюється за такою схемою: 70-75% відсотків фінансування забезпечує Держінвестпроект, а 25-30% – місцеві органи влади», – повідомив Борис Деркач. Він додав, що у рамках проекту «Відкритий світ» передбачається створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління (4G). «У нас в області для участі в програмі з-поміж 52 шкіл країни, відібрані Хотинська та Путильська гімназії», – зауважив посадовець.

Щодо проекту «Чисте місто», то його реалізація, як повідомив Борис Деркач, розпочнеться в 4-му кварталі 2013 року. «Варто наголосити і на впровадженні регіональних інвестиційних проектів. Тут йдеться про створення на базі Брусницької водолікарні відновного лікування сучасного медично-курортного закладу того ж спрямування за кошти іноземного інвестора», – сказав директор Чернівецького регіонального центру з інвестицій та розвитку. Він також повідомив представникам засобів масової інформації і про інші програми, котрі знаходяться у стадії підготовки. Йдеться, зокрема, про створення оптових сільськогосподарських ринків та будівництво сонячної електростанції «Буковина Солар».

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata