Управлінням капітального будівництва Чернівецької ОДА оголошені конкурсні торги для визначення генерального підрядника з будівництва перинатального центру

Сьогодні, 27 травня, на апаратній нараді заступник директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ростислав Калошин повідомив про відкриття фінансування для створення Чернівецького перинатального центру у 2013 році. Таке рішення одноголосно було прийняте 20 травня в Києві на засіданні Експертної комісії з реалізації Національного проекту «Нове життя».

«Чернівецька область отримала позитивний висновок експертної комісії та є першою з семи областей України, які заплановані для фінансування цього року», – наголосив посадовець.

Він додав, що медики області проходять спеціальне навчання задля подальшої успішної роботи у новоствореному перинатальному центрі. Так, протягом минулого року фахівці Департаменту та пологового будинку №1 брали участь у семінарах й тренінгах в містах Київ, Дніпропетровськ та Вінниця. «Також здійснюються тренінги в рамках українсько-німецького партнерства з навчання фахівців, двоє медиків краю направлені на навчання в Полтаву, а на факультеті післядипломної освіти Буковинського державного медичного університету створені цикли тематичного удосконалення для лікарів Чернівецького перинатального центру», – повідомив Ростислав Калошин.

Окрім цього, розпочата робота зі створення опікунської ради майбутнього центру та з планування функціонування служби материнства та дитинства області на час закриття пологового будинку №1. Зараз, як зауважив заступник директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення, відомством проводиться реорганізація ліжкового фонду перинатальної служби: структурні підрозділи акушерського корпусу перинатального центру, площі якого передані в позичку пологовому будинку №1, будуть розгорнуті в новозбудованому корпусі міської дитячої клінічної лікарні та частково в гінекологічному корпусі пологового будинку №1. «Управлінням капітального будівництва оголошені конкурсні торги для визначення генерального підрядника на виконання будівельних робіт та технічного переоснащення приміщень», – підсумував він.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata