З початку року обсяг реалізованої продукції державними лісогосподарськими підприємствами краю склав майже 78,5 мільйони гривень

Як повідомив сьогодні, 3 червня, на апаратній нараді начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан, за І квартал 2013 року державними лісогосподарськими підприємствами вироблено продукції на суму майже 60 млн. грн. «З початку року обсяг реалізованої продукції склав майже 78,5 мільйони гривень і зріс, порівняно з відповідним періодом минулого року, на 9,2%», – зауважив посадовець.

За його словами, з початку року експортовано продукції на суму 11,4 млн. грн. Ігор Чебан додав, що за І квартал підприємствами перераховано 7,7 млн. грн. до зведеного бюджету податків та обов’язкових платежів, а до фонду єдиного соціального внеску перераховано 7,6 млн. грн. «Позитивом роботи підприємств є постійне зростання середньомісячної заробітної плати працівників лісової галузі в регіоні. Так, станом на 1 березня вона становила 2957,8 гривень», – зауважив він. Окрім цього, за словами начальника обласного управління лісового та мисливського господарства краю, зростання обсягів доходу дозволило збільшити суму власних коштів, направлених на капітальні інвестиції, модернізацію та реконструкцію обладнання, капітальний ремонт основних засобів, утримання й ремонт лісових доріг. Так, сума капітальних інвестицій по управлінню з початку року склала понад 1 мільйон гривень.

Ігор Чебан повідомив також, що відомством проводилась робота із збереження лісів. «Зокрема, з початку року нами було виявлено 5 випадків самовільних рубок. Справи про лісопорушення передано до правоохоронних органів Чернівецької області, одну справу передано до органів прокуратури», – повідомив посадовець.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata