У Чернівцях стартує фестиваль ізраїльського кіно

Сьогодні, 13 червня, у кінотеатрі «Чернівці» розпочнеться кінофестиваль, присвячений 65-й річниці незалежності держави Ізраїль. Чернівчани побачать найкращі ізраїльські фільми останніх років, що отримали міжнародне визнання, зокрема – стрічку, яку було номіновано на Оскар у 2012 році. У програму фестивалю також увійшли картини – лауреати міжнародних кінофестивалів у Каннах, Карлових Варах, МКФ “Санденс”.

На відкритті фестивалю у Чернівцях будуть присутні заступник посла республіки Ізраїль Ісхак Кармель Каган, представник культурного Ізраїльського центру Влад Вернер та директор Чернівецького музею єврейської історії та культури Микола Кушнір.

Фестиваль ізраїльського кіно у Чернівцях триватиме до 19 червня включно. Стрічки, що входять до його програми, також побачать мешканці Києва, Одеси та Вінниці.


Довідково

Фільм «Примітка» Джозефа Седара оповідає про батька й сина, видатних вчених, які усе своє життя були опонентами й суперниками. Утім, усе кардинально змінюється, коли Академія відзначає батька найпрестижнішою зі своїх нагород. Стрічка отримала Золоту пальмову гілку в Каннах за найкращий сценарій (2011) та була номінована на Оскар у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata