В Чернівецькій обласній клінічній лікарні презентували Єдиний реєстр листків непрацездатності

Як інформує виконавча дирекція Чернівецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, в Чернівецькій обласній клінічній лікарні відбулася презентація пілотного проекту введення Єдиного електронного реєстру листків непрацездатності.

Ця інформаційна база дозволить вирішити питання забезпечення дієвого контролю за станом експертизи тимчасової непрацездатності та запобігання порушенням законодавства під час видачі чи продовження листків непрацездатності застрахованим особам в лікувальних закладах Буковини, оскільки це завдає значних фінансових збитків бюджету Фонду.

Інформація з Єдиного реєстру листків непрацездатності дозволить аналізувати захворюваність застрахованих осіб, планувати комплекс профілактичних заходів для зменшення захворюваності, визначати ефективність санаторно-курортного та реабілітаційного лікування, аналізувати страховий анамнез та захворюваність часто і тривалохворіючих працівників. Тому запровадження щотижневого моніторингу видачі та продовження листків непрацездатності, а також розробки порядку надання інформації про їх кількість є актуальним і необхідним елементом контролю.

Зараз у виконавчій дирекції функціонує відділ експертизи тимчасової непрацездатності та надання матеріального забезпечення, спеціалісти якого проводять в закладах охорони здоров’я експертизи тимчасової непрацездатності, обґрунтованості видачі листків непрацездатності, їх тривалості, виписки до роботи, направлення на медико-соціальну-експертну комісію. Такий контроль здійснюється шляхом вивчення первинної медичної документації.

Ведення Реєстру дозволить покращити стан експертизи тимчасової непрацездатності у лікувальних установах області і стане передумовою впровадження в дію загальнообов’язкового медичного страхування.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata