Тріумф буковинського гросмейстера у Болгарії

З 8 по 16 червня у болгарському курортному містечку Золоті Піски відбувся традиційний міжнародний шаховий фестиваль Bulgarian Chess Summer 2015 «Golden Sands». Змагання проходили у двох групах – Опен А (для титулованих шахістів) та Опен Б (для шахістів з міжнародним рейтингом менше 2250). Обидва турніри відбувалися у 9 турів за швейцарською системою. Загалом цього року у змаганнях фестивалю брали участь 129 шахістів з 31 країни, а Україну представляли 8 учасників і з них п’ятеро буковинців.
Престижність змагань визначалась тим, що у боротьбі за загальний призовий фонд (23500 євро) на старт вийшло 24 міжнародних гросмейстерів, 24 міжнародних майстрів та 20 майстрів ФІДЕ.
Молодий чернівецький гросмейстер Віталій Бернадський, хоч і був у стартовому листі змагань на 13 (як виявилося справді щасливому !!!) місці, феєрично подолав турнірну дистанцію й набравши 7 очок з 9 можливих (5 перемог та 4 нічиї) став переможцем турніру А !!!
Інші буковинці виступали у турнірі Б та показали наступні результати: кандидат у майстри спорту Валерій Кордубан – 21 місце (5 очок з 9 можливих), кандидат у майстри спорту Микола Лісничук – 33 місце (4,5 очок з 9 можливих), кандидат у майстри спорту Георгій Мінтенко – 39 місце (4 очки з 9 можливих) та першорозрядник Володимир Черкашин – 56 місце (2,5 очок з 9 можливих).

peredplata