Буковина готується до святкування 17-ої річниці Конституції України

Сьогодні на засіданні організаційного комітету з підготовки і відзначення на Буковині 17-ої річниці Конституції України, який очолює перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць, йшлося про проведення у містах Чернівці, Новодністровськ, районних центрах і населених пунктах краю урочистих заходів до важливого державного свята. Відзначено, що в регіоні відбудуться урочисті збори і святкові концерти, покладання вінків і квітів до пам’ятників Т. Шевченку, видатним громадсько-політичним діячам краю.

Серед урочистостей у рамках святкування річниці Основного Закону держави – круглі столи, науково-практичні конференції, культурно-просвітницькі тематичні заходи, книжково-ілюстративні виставки, турніри ерудитів, вікторини, спортивні змагання, фотовиставки архівних матеріалів. Так, в обласній науковій бібліотеці ім. М.Івасюка розгорнеться виставка – хроніка «Конституція України: від П.Орлика до сьогодення». В Чернівцях урочисті збори і святковий концерт відбудуться 27 червня о 14 год. в обласній філармонії.

Особливу увагу члени оргкомітету приділили соціальній проблематиці: з нагоди відзначення 17-ої річниці Конституції України місцевим органам виконавчої і представницької влади Буковини, профільним відомствам доручено забезпечити адресну допомогу найменш захищеним жителям області та роботі зі зверненнями громадян.

Джерело прес-служба ОДА.

peredplata