Націоналістів засудили на три роки умовно за Леніна

Націоналістів засудили на три роки умовно за Леніна19 червня 2013 року Шевченківський районний суд Києва в особі судді Слободенюка визнав п\’ятьох націоналістів, які розбили пам\’ятник Лєніну на Бессарабці, \”винними у хуліганстві\”. Миколі Коханівському присуджено 3 роки обмеження волі з іспитовим строком 2 роки, голові Дубровицької районної організації ВО \”Свобода\” (Рівненщина) Олександрові Задорожному, націоналістам Андрієві Тарасенку, Богданові Франту та Іванові Срібному – по 2 роки обмеження волі з іспитовим строком 2 роки. Націоналісти оскаржуватимуть вирок в апеляційному суді.

Коментуючи це рішення, адвокат героїв свободівець Сидір Кізін, який чотири роки захищав націоналістів, наголосив: \”Ми категорично не згодні з таким вироком суду. Хлопці діяли виключно у рамках закону і виконували указ Президента України. Ми оскаржуватимемо вирок у апеляційному суді\”.

Напередодні в суді націоналісти виголосили останнє слово, зазначивши, що винними себе не визнають, адже їхні дії було спрямовано на захист чести й гідности української нації. Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/040124/

Довідка: Ця судова справа тривала близько 4 років – з червня 2009-го. У ній фігурували п\’ятеро хлопців: Микола Коханівський, Андрій Тарасенко, Іван Срібний, Богдан Франт та керівник Дубровицької районної організації ВО \”Свобода\” Олександр Задорожний. Їм інкримінували статтю 296 (\”Хуліганство\”), яка передбачає до 5 років позбавлення волі. Увесь час адвокатом націоналістів був свободівець Сидір Кізін.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської організації ВО \”Свобода\”.

peredplata