В Чернівцях платникам податків дають безкоштовні сертифікаційні ключі

З метою спрощення процедури отримання послуг електронного цифрового підпису від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту запроваджено нові форми реєстраційних документів.

Однак, разом із новими формами, які можна завантажити з офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД (http://www.acskidd.gov.ua), до 01 липня 2013 року будуть прийматись і форми попереднього зразка.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує платників податків обласного центру завітати до представництва АЦСК ІДД ДПС у м. Чернівцях, яке розташоване за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200А, каб.110, для отримання безкоштовних сертифікаційних ключів.

Наразі за допомогою ключів взятих у податковій можна направляти звітність до податкових органів, статистики, пенсійного фонду, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій всіх форм власності, фізичних осіб, незалежно від сфери їх використання. З моменту відкриття послугами центру скористалось майже 9000 суб’єктів господарювання, із них 2185 юридичних осіб, майже 5000 суб’єктів підприємницької діяльності та 1730 – фізичних осіб.

Генерація особистих ключів підписувачів виконується на носії платника податків (змінні флеш-носії, оптичні носії CD/DVD для запису, захищені носії ключової інформації тощо). Слід зауважити, що кожен особистий ключ підписувала повинен бути записаний на окремий носій інформації. Термін дії особистих ключів 1 рік. В ближчому майбутньому цей термін планується продовжити до 2-3 років.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 51-43-79.

Надання безкоштовно сертифікаційних ключів, відкриття в Центрі обслуговування платників ІТ – приймальні, а у разі наявності ноутбука у платника податків та за його бажанням, проведення індивідуального тренінгу щодо користування програмами та відправки звітності мережею Інтернет – сервіси, які запроваджені податківцями для платників податків, для того щоб кожен міг відчути себе рівноправним партнером у стосунках з податковим органом.

Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata