ДАІ попереджає, що на Буковині проводитиметься операція \”СПЕЦСИГНАЛ\”

Цільовий профілактичний захід триватиме з 01.07 по 10.07 2013 року. Операція ініційована Департаментом ДАІ МВС України на виконання вимог Указу Президента України від 30.03.2005 року № 567 «Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах».

Впродовж десяти днів увага працівників ДАІ буде зосереджена на виявленні фактів незаконного встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв. Дозволи на встановлення та використання пристроїв, які матимуть ознаки підробки або термін дії яких закінчився, вилучатимуться. У разі складання стосовно водіїв протоколів про адміністративне правопорушення згідно з статтею 122-5 КУпАП їх транспортні засоби доставлятимуться для зберігання на спеціальні майданчики відповідно до ст. 265-2 КУпАП.

Нагадаємо, що за порушення порядку встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв статтею 122-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф від 850 до 1020 грн. з конфіскацією спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв або без такої.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata