Василь Будик: Міністерство оборони України готове співпрацювати з волонтерами Буковини

12 травня у приміщенні облдержадміністрації відбулася прес-конференція представників Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги буковинським військовослужбовцям, які беруть участь в АТО. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Участь у спілкуванні з представниками крайових ЗМІ взяв радник заступника Міністра оборони України, керівник центру обміну полоненими при Міністерстві оборони України Василь Будик та заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Руслан Сенчук.

Так, Василь Будик наголосив на важливості діяльності буковинських волонтерів та запропонував їм співпрацювати. «Впевнений, що наша співпраця буде плідною і взаємовигідною для обох сторін. Адже завдяки діяльності волонтерських рухів, до якої долучилося багато небайдужих громадян, в країні з’явилася потужна армія», – наголосив посадовець.

Також радник заступника Міністра оборони України розпів про початок програми із надання психологічної підтримки військовослужбовцям, що перебувають у зоні АТО. «У військових під час перебування на Сході виникає велика потреба у психологічній підтримці, особливо у військових полонених. Наразі вже створено міжнародну благодійну організацію «Волонтер фонд», головна мета діяльності якої – звільнення полонених, пошук бійців, які зникли та надання психологічної допомоги військовим та їх сім’ям. Запрошую до співпраці у межах цієї програми небайдужих буковинців», – відзначив Василь Будик.

У свою чергу Руслан Сенчук запевнив у тому, що обласна державна адміністрація відкрита до співпраці: «Ми завжди готові допомогти волонтерським організаціям у їхній важливій роботі, адже праця волонтерів – безцінна».

Відтак представники Координаційного центру прозвітували про виконану роботу за минулий тиждень. Зокрема, Володимир Дорош зазначив, що волонтерами було зібрано та доправлено на схід продукти харчування, дизельний генератор, натільну білизну та ліки. Насамкінець благочинець подякував відвідувачам гіпермаркету «Караван», які пожертвували на потреби військовослужбовців 1800 грн.

peredplata