У Чернівецькій області третині цехів заборонили випуск тістечок з кремом

У Чернівецькій області  третині цехів заборонили випуск тістечок з кремомТретині кондитерських цехів Чернівецької області тимчасово заборонили виробництво виробів з кремом. Обмеження запровадила облСЕС на літній період.

Про це на брифінгу повідомила в.о. головного санітарного лікаря області Наталія Гопко, – інформує власкор ЗІКу.

«На підприємствах не були створені належні санітарно-технічні умови або виявили інші проблеми, які створювали небезпеку при виготовленні кондитерських виробів з масляним та білковим кремом, – розповіла Наталія Гопко. – Лише у травні було винесено 5 постанов про заборону виготовлення такої продукції. У цьому році у кондитерських цехах відібрали для дослідження за мікробіологічними показниками 140 зразків кондитерських виробів. Чотири проби не відповідали вимогам. Ще чотири проби тістечок не пройшли дослідження за санітарно-хімічними показниками (всього досліджували 155 зразків)».

З 26 кондитерських цехів, які знаходяться на території області, лише 17 мають дозвіл на виготовлення кондитерських виробів з кремом.
Джерело

peredplata