Буковинським бізнесменам розповіли про особливості застосування РРО з електронною контрольною стрічкою

Відкриваючи семінар, голова комісії з проведення реорганізації ДПС у Чернівецькій області Ярослав Городенський зауважив, що на Буковині станом на 21 червня поточного року успішно пройшли персоналізацію в Системі зберігання і збору даних реєстраторів розрахункових операцій Міністерства доходів і зборів 1160 РРО, які відповідають вимогам п.7 ст.3 Закону № 265, що складає 27,8 відсотків від загальної кількості РРО. Загалом у області зареєстровано 4078 реєстраторів розрахункових операцій, зафіксовано 5697 господарських одиниць, на яких проводяться розрахункові операції за готівкові кошти, що належать майже 3041-му суб’єкту господарювання – юридичним та фізичним особам.

Сумлінно виконують законодавчу вимогу платники податків Вижницького (39,47%), Сторожинецького (33,99%), Кіцманського (31,85%), Сокирянського (29,91%), Новоселицького (28,46%) районів, у яких відсоток РРО, переведених на передачу даних дротовими та бездротовими каналами зв’язку перевищує загально обласний рівень. Платникам податків м. Чернівці, Глибоцького, Путильського та Хотинського районів необхідно докласти максимум зусиль, оскільки 1 липня 2013 року вступає в дію законодавча норма, яка передбачає застосування фінансових санкцій до платників податків, які використовують недоопрацьовані касові апарати.

Представник Міндоходів України Володимир Ошкало нагадав підприємцям регіону, що з 1 січня 2013 року вони повинні подавати до органів Міністерства доходів і зборів України по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам\’яті реєстраторів розрахункових операцій, або в пам\’яті модемів, які до них приєднані. Також звернув увагу присутніх, що час невпинно спливає і до 1 липня 2013 року залишилося обмаль часу на оновлення РРО. Щодо тих моделей РРО, які ще не включені до офіційного реєстру РРО, найближчим часом їх виробники модернізують та вони будуть внесені до цього реєстру. У ході спілкування з керівниками підприємств, підприємцями Буковини, Володимир Ошкало відповів на численні запитання та запевнив бізнесменів області, що до кожного платника податків будуть підходити виважено під час перевірки невиконання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Директор сервісного підприємства «Інтех» Валерій Мартинюк наголосив учасникам семінару, на тому, що у разі будь – яких неполадок касової техніки, суб’єкти господарювання повинні звертатися до своїх обслуговуючих сервісних центрів для їх усунення та для запобігання відключення РРО від Системи зберігання і збору даних реєстраторів розрахункових операцій.

Про це повідомляють в територіальних органах Міндоходів у Чернівецькій області.

peredplata