Буковинські роботодавці отримуватимуть компенсації за новостворені робочі місця та працевлаштування безробітних

Як повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості, на виконання норм Закону України «Про зайнятість населення», з 30 травня 2013 року діє система стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та легальної зайнятості працівників шляхом компенсації фактичних витрат зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Роботодавець, який створив нове робоче місце та прийняв на роботу працівника за направленням служби зайнятості і гарантує йому збереження робочого місця на строк не менше, ніж два роки, має право на компенсацію фактичних витрат зі сплати єдиного соціального внеску за цього працівника. Зокрема, право на компенсацію мають роботодавці, які приймають на нові робочі місця зареєстрованих безробітних соціально вразливих категорій, визначених ст.14 Закону України «Про зайнятість населення». Також суб’єкти малого підприємництва, які проводять діяльність за пріоритетними напрямками та прийняли на нове робоче місце безробітного будь-якої категорії.

Компенсація виплачується за рахунок коштів, передбачених на такі цілі у бюджеті Фонду загальнообов\’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, щомісяця упродовж одного року з дня працевлаштування особи.

Механізм отримання компенсації максимально простий: роботодавець подає протягом двох місяців з дати прийняття на роботу працівника до центру зайнятості два документи – заяву довільної форми та довідку встановленого зразка.

Упродовж червня 2013 року 182 безробітні буковинці з числа соціально вразливих категорій були працевлаштовані за направленням служби зайнятості. Суб’єкти малого підприємництва прийняли на роботу 214 зареєстрованих безробітних. У разі прийняття на роботу зазначених безробітних на новостворені робочі місця, роботодавці мають право на компенсацію єдиного соціального внеску.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata