На Буковині СБУ викрила нецільове використання коштів держбюджету

Співробітники СБУ виявили факти привласнення будівельною фірмою цільових бюджетних коштів, що спрямовувалися на придбання житла для працівників одного з державних органів управління Чернівецької області

Встановлено, що кілька років тому місцева приватна компанія виграла тендер на забудову житла та, уклавши відповідну угоду, отримала 1 млн. 250 тис. гривень цільових коштів. У належні строки фірма за документами передала новобудови на баланс замовника «під ключ». У ході ініційованої СБУ перевірки КРУ підтверджено, що будівництво цих об’єктів до цих пір ще не завершено, а значна сума коштів була витрачена не за призначенням. Виявленні порушення, за оцінками фахівців, завдали збитків інтересам держави на суму понад 800 тис. гривень.
За фактом заволодіння державним майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах, слідчими УСБУ в Чернівецькій області щодо посадових осіб приватного будівельного підприємства порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.
Триває слідство.
Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata