На Буковині побільшало автовласників

Протягом першого півріччя цього року до місцевої скарбниці власники залізних коней сплатили понад 9 млн. грн. збору за першу реєстрацію транспортного засобу, що на 524,2 тис. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області.

Нагадаємо, що платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, що відповідно до статті 232 Податкового кодексу України.

Перша реєстрація транспортного засобу – це реєстрація транспортного засобу, яка здійснюється уповноваженими державними органами України щодо цього транспортного засобу в Україні вперше. Першій реєстрації підлягають також і ненові автомобілі, тобто ті, які були у використанні, але на території України не реєструвались.

Державна реєстрація транспортних засобів проводиться лише за умови сплати їх власниками передбачених законодавством податків і зборів (обов’язкових платежів), а також внесення в установленому порядку платежів за проведення огляду транспортних засобів, державну реєстрацію (перереєстрацію), зняття з обліку, відшкодування вартості бланків реєстраційних документів і номерних знаків.
Як відомо, автомобіль – не розкіш, а засіб пересування, тому приємно, що чимало чернівчан цього року мали можливість обновити свій автопарк з користю для місцевої скарбниці.

peredplata