Автоматичні термінали приносять Калинці в 40 разів більше коштів

Вчора на «Калинівському ринку» генеральний директор комунального підприємства Руслан Сербінчук поспілкувався з представниками мас-медіа краю та розповів про реформування підприємства, а також підсумував фінансові показники за перше півріччя.

Насамперед, Руслан Сербінчук зазначив, що за час його керівництва вдалось чітко організувати і налагодити роботу підприємства, а також подолати корупційні схеми на ринку. Всі ці заходи дозволили суттєво збільшити фінансові надходження у касу «Калинівського ринку». До прикладу, цього року прогнозований дохід очікується близько 81 мільйону гривень. Це на 30 мільйонів більше ніж, наприклад, у 2010 році, коли ринком керував пан Ринжук.
Ще більш вражаюча різниця у надходженнях від майданчика з продажу легкових автомобілів, де на початку року був встановлений автоматичний термінал. У порівнянні з 2010 роком доходи зросли у 40 разів.

– Ми усім контролерам та паркувальникам пояснили, що усі гроші мають йти тільки у касу підприємства, – розповів під час прес-конференції Руслан Сербінчук. – Декілька десятків працівників, які це не хотіли сприймати чи розуміти, довелось навіть звільнити і процес очищення від таких горе-працівників триває й зараз. Після цього дохід від щоденнного оквиткування зріс з одного мільйону, що заробили у першому півріччі 2010 року, до семи мільйонів гривень за аналогічний період цього року. Тобто у сім разів.

Триває ремонт асфальтного покриття. Вже вдалось відремонтувати усі центральні дороги на ринку і продовжуються ремонтні роботи між рядами. В планах підприємства ще бетонування проходів та встановлення тротуарної плитки у торгових секторах, а також ремонт прилеглих до ринку вулиць.
Після прес-конференції журналістів ознайомили з роботою автоматичного терміналу, а також продемонстрували будівництво громадської вбиральні. Їх зараз будується дві, і вже до 15 серпня вони запрацюють. І звичайно ж, будуть безкоштовними для відвідувачів.

Змогли журналісти побачити і, так званий, «Шанхай на Калинці», як його вже охрестили в народі покупці, – 5 торговий сектор. Поспілкувались і з підприємцями цього сектору, які власне вже й самі визнають необхідність проведення реконструкції. Гендиректор комунального підприємства укотре запевнив усіх торгуючих на продуктовому майданчику, що усі без виключення підприємці гарантовано повернуться у сектор, а також будуть мати торгове місце під час проведення робіт на секторі. Для цього навіть готові підписати з кожним додаткові угоди, які забезпечать права кожного підприємця сектору.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata