Кількість працевлаштованих буковинців цьогоріч зросла до 1 тис. 700 осіб

Як повідомляє обласний центр зайнятості, при підготовці, перепідготовці та підвищенні кваліфікації безробітних замовлення роботодавців є пріоритетними. Так, у січні-червні поточного року для працевлаштування на конкретні робочі місця навчались 2 тис. безробітних, що на 214 осіб більше, ніж за аналогічний період минулого року. Більшість з них підвищували кваліфікацію або рівень компетентності на замовлення роботодавців області.

За інформацією обласного центру зайнятості, на замовлення Чернівецького тролейбусного управління 6 безробітних направлені на навчання, і після закінчення перепідготовки вони отримають роботу за професією – водія тролейбуса. Також на замовлення роботодавців Хотинщини на базі Ставчанського професійного ліцею успішно закінчили навчання і отримали професію плодоовочівника 16 безробітних, які уже працевлаштовані.

У 2013 році 9 безробітних, які проходили професійне навчання на замовлення Чернівецького спеціального воєнізованого аварійно-рятувального загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій за професіями верхолаза та водолаза на базі Кримського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, вже закінчили навчання, отримали свідоцтва державного зразка й успішно працевлаштовані.

На замовлення роботодавців аграрного сектору області у першому півріччі 2013 р. службою зайнятості організовано професійне навчання для 31 безробітного за професією тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А», з них 14 осіб закінчили навчання, а 17 продовжують вчитися на базі Чернівецького регіонального навчально-консультативного центру кадрів агропромислового комплексу.

Із загальної кількості безробітних, які завершили навчання під конкретні робочі місця – а це 1 тис. 898 осіб – 1 тис. 715 осіб уже працевлаштовані.

Про це повідомив офіційний прес-служба Чернівецької ОДА.

peredplata